HJEM KONTAKT OSS HANDLEKURV BETINGELSER OM OSS KUNDESENTER
 

    Søk etter: i kategori: AVANSERT SØK  
 
  KATALOGARKIV
  LENKERMusikk-Huset ble etablert som musikkforlag og musikkhandel i februar 1939 og butikken holdt da til på Karl Johansgate 45.

Disponent Sigurd Kielland, Knut Fosskaug og Asbjørn Guldahl etablerte den nye forretningen, og satset allerede fra starten på å spesialisere musikkhandelvirksomheten omkring to hovedartikler - nemlig noter og plater.

Disponent Kielland ledet Musikk-Huset A/S i 33 år fra starten i 1939 fram til 1972 da disponent Arne Damsgaard overtok den daglige ledelsen. I 1984 flyttet forlaget, ekspedisjon og administrasjon ut og har nå adresse i Storgaten 3. Etter 16 måneder i fremleie hos Norlis bokhandel, høsten 1984, kunne musikkforretningen igjen flytte tilbake til Karl Johans gate 45 i nye og utvidede lokaler.

Musikk-Husets Forlag A/S og det svenske Gehrmans Musikförlag AB har samarbeidet siden 1939, og forlagene har representert hverandre. De to forlagene har også gitt ut en rekke verker av hverandre i oversatte utgaver.

Med virkning f.o.m. 1. januar 2004 innledet Musikk-Husets Forlag A/S samarbeide med Norsk Musikforlag A/S. Den 31. august 2005 flyttet Musikk-Husets forretning fra Karl Johans gate 45 og til Kirkegata 30 som første ledd i utbyggingen av det nye musikkvarehuset.

Firmaet Tonika var i utgangspunktet eid av Norges Musikkorps Forbund og hadde forretninger i 7 norske byer. I 1988 ble Tonika kjøpt opp av Norsk Musikforlag, og drevet fra Schweigaardsgate 34. I 2001 åpnet firmaet eget utsalg i Schlagerforlagets lokaler i Operapassasjen i Oslo der de holdt hus fram til slutten av 2005. 25. januar 2006 flyttet de inn i nye lokaler i Kirkegata 30 sammen med Norsk Musikforlag A/S og Musikk-Huset A/S.